17
juny
10

Necessitat de respostes

Senyor Alcalde,

Ens adrecem respectuosament a vostè des del Comitè d’Empresa i la Junta de Personal perquè darrerament ha fet una sèrie de declaracions en àmbits i fòrums diversos que han generat inquietuds i preocupacions. Com a Alcalde de la ciutat de Figueres, com a President de la Corporació Local i, sobretot, com a màxim responsable de les polítiques de personal que afecten a data d’avui a prop de quatre-centes quaranta persones, el Comitè d’Empresa i la Junta de Personal estem molt atents a les seves paraules i és per això, en base a la inquietud que generen, que li fem arribar aquestes preguntes. Ens agradaria que ens hi donés resposta el més aviat possible perquè en funció de les seves paraules, la deriva d’aquesta representació sindical pot ser una o pot ser una altra. Vagi per endavant el nostre agraïment pel temps que hi dedicarà.

1)       A principis d’any, en la darrera reunió que va mantenir amb membres del Comitè i la Junta, va dir que molts dels que ara reclamàvem millores, suplicaríem en breu cobrar el mateix que l’any 2000. Al cap de poc, el govern de l’Estat iniciava els tràmits d’aprovació del Real Decreto 8/2010 el contingut del qual és sabut de tothom i que, en molts casos, l’afectació real sobre algunes nòmines de l’Ajuntament ha significat, en efecte, un retrocés fins a l’any 2000. Si bé el fet que digués això demostra que vostè té accés a informació important en àmbits superiors i que els seus avisos tenen credibilitat, en la mateixa reunió va dir-nos que si no es reformulava la llei d’hisendes locals, els ajuntaments s’haurien de desfer de la meitat dels treballadors laborals en plantilla i, encara, més endavant, un altre dia en una altra reunió amb un altre auditori, va dir que els funcionaris a Espanya tenien la sort que, fins a la data, els grans partits, per raons de polarització, no havien arribat a cap gran pacte d’estat per tal de flexibilitzar les condicions de treball del personal al servei de l’administració, però que tard o d’hora arribaria i que, quan això passés, molta gent veuria perillar el seu lloc de treball “sagrat”. Senyor Alcalde: què hi ha de cert en tot això? Hi ha alcaldes que diuen que, per damunt de tot, prevaldrà el criteri de mantenir el personal. Donada la conjuntura a l’Ajuntament de Figueres, quina serà la seva opció?

2)       Ahir va fer públiques unes declaracions en les quals afirma que caldrà “aprimar”, a curt termini, el capítol I de l’Ajuntament de Figueres. També va dir que hi havia places que “no eren útils”. En la línia del comentari anterior, aquesta “racionalització” inquieta el personal de l’Ajuntament perquè la gent té por de perdre el seu lloc de treball. Això d’aprimar, a més, dit en un moment en el qual el personal de l’ajuntament ja ha vist aprimada la seva nòmina, intranquil·litza encara més. Hi ha coses que la gent no entén, com, per exemple, que s’hagi creat i convocat una plaça funcionària de cap de protocol mentre a serveis socials, durant mesos, no s’han cobert les baixes de personal i això afectava al servei fins a tal punt que no s’arribava a les ràtios d’assistent social per cada mil habitants a les quals obliga la legislació autonòmica. Podria explicar més clarament què vol dir “racionalitzar” el capítol I? Què vol dir “places que no són útils”?

3)       El personal laboral, en molts casos, ho és per un simple atzar: la mateixa funció, les mateixes oposicions i temari, el mateix sou i categoria per a places que, segons les ràtios del moment en què es van crear, eren per a funcionaris o per a laborals. És per això que, davant el panorama actual, molts laborals volen que se’ls funcionaritzi en processos com que el que s’ha dut a terme a l’àrea de Serveis Socials d’aquest ajuntament o, massivament, a l’Ajuntament de Roses. La inquietud del personal laboral sembla més gran a causa de les circumstàncies actuals i agreujada per les seves declaracions. Sobre la funcionarització: quina és la posició del seu govern? La Junta i el Comitè ha manifestat en les darreres reunions aquest tema. Entén la inquietud? Hi donarà resposta accelerant el procés?

4)       Finalment, veient “el panorama”, a causa de les mateixes raons que han guiat les preguntes precedents, hi ha també inquietud i preguntes a l’hora de pensar en l’aplicabilitat de la feinada que s’ha fet en matèria de valoració/catalogació de llocs de treball. Ens agradaria que ens digués com pensa que es podrà concretar la valoració/catalogació de llocs de treball en el context en el qual estem. Si s’aprova, hi ha alguna possibilitat que s’apliqui?

En definitiva, li demanem que deixi clara la seva posició respecte a les polítiques de personal que regiran el seu govern tant en l’actual legislatura com en el futur: racionalització vol dir acomiadar gent? Quina prioritat li vol donar al procés de funcionarització? En el context actual, creu que es podrà dur a terme l’aplicació de la valoració/catalogació de llocs de treball?

Gràcies per la seva atenció. 


10 Respostes to “Necessitat de respostes”


 1. 1 jerjes
  Juny 17, 2010 a les 2:27 pm

  Podeu veure el vídeo on l’alcalde diu tot això a l’enllaç http://www.youtube.com/watch?v=FW1OyuuGvM4

  Com diria un bon amic, INENARRABLE!!!

 2. 2 Gargamel
  Juny 17, 2010 a les 2:34 pm

  Bé només remarcar que al BOP 91 de 13 de maig surt publicat la funcionarització del personal del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Que suposo deu tenir la mateixa crisi que totes les administracions públiques, però en canvi fan aquest pas.
  Sembla que en aquest Ajuntament sobren tots menys el col·leguites del jefe.

 3. 3 Garson
  Juny 17, 2010 a les 7:27 pm

  Companyes i companys,

  No patiu, que tot és fum. El servei de propaganda (ai, de comunicació) de la casa està treballant a tota pastilla. A més a més, els socis de govern que té (tan d’esquerres, tan respectuosos amb els drets laborals i tan vigilants en tots els grans assumptes de l’Ajuntament, que controlen fins al més mínim detall), no li ho permetrien. O si?

 4. 4 Asshole
  Juny 18, 2010 a les 6:42 am

  Això acabarà com el rosari de l’aurora… Vegem:

  1) A nosaltres ja ens han tocat el sou i estem pendents d’una valoració que no s’aplicarà ni de conya…
  2) l’alcalde amenaça el personal amb una ERO mentre ens perdona la vida…
  3) ell mateix falseja públicament el seu salari (en cobra més de 100.000€ i algun dia se sabrà: http://www.aragirona.cat/noticia/13645/joan-pluma-psc-i-santi-vila-ciu-els-politics-gironins-mes-ben-pagats-de-les-comarques-de-g)
  4)Com a colofó, als seus amics col·locats a dit no els ha tocat ni un cèntim del sou (http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/06/18/figueres-aprovar-abaixar-sou-als-carrecs-confianca-al-febrer-encara-no-ho-ha-fet/413451.html), no fos cas que no arribessin a final de mes.

  Ens estan prenent el pèl. Voleu dir que això es pot aguantar gaire més?…

  Ep, els del comité… desperteu-vos, deixeu de perdre temps amb bestieses de valoracions que mai no veuran la llum i comenceu a esmolar les destrals… recordeu el 2005? Doncs feu memòria…

 5. 5 penos
  Juny 18, 2010 a les 8:18 am

  Consell Comarcal i Ajuntament de Roses, ben propers a nosaltres, donen model de funcionarització del seu personal. A què espera l’Ajuntament de Figueres? Potser en prescindir d’algun d’aquests llocs de treball, que segons el nostre alcalde són “poc útils” i convertir-lo en “càrrec de confiança” que segons ell són del tot útils?

  Totalment d’acord en donar prioritat a la funcionarització davant la valoració de llocs de treball que ens prometen i que no arribarà mai.
  Quina excusa té aquest govern (CIU + ERC) de no engegar un procés per tal d’adequar el personal fix, que en el seu moment va passar les mateixes proves, a la naturalesa funcionarial del lloc de treball que ocupa? Tant costa fer les coses ben fetes?

  Volem una resposta ja, estem cansats de paraules i bones intencions, però que a l’hora de la veritat no arriben enlloc.

 6. 6 paràsit social
  Juny 18, 2010 a les 10:23 am

  I si l’alcalde no contesta, què pensem fer? Perquè ell ja s’afanya a contestar el que li interessa però del que no li interessa passa molt. Hi ha prevista alguna mobilització? Les paraules de l’alcalde són una agressió a la intel·ligència dels treballadors i les treballadores de l’ajuntament i no es poden tolerar. Entenc que la vostra resposta com a comitè inicialment hagi estat moderada, però, si no aclareix les coses, caldrà passar a accions més contundents.

 7. 7 Gargamel
  Juny 18, 2010 a les 4:37 pm

  Asshole company/a, estic totalment d’acord amb tu.

  Exactament cobra 105.419,16.-€, perquè després vagi dient que ell te un sou de 1900 € com va dir en un diari que vaig llegir fa uns dies. Quina barra…
  Abans “d’aprimar” i amortitzar plaçes, com ha dit, el que ha de fer és “aprimar-se” ell el seu sou i “aprimar” càrrecs de confiança i dedicacions exclusives. No és pot aguantar tanta mentira i tanta falsedat. Amb mi ni amb el meu entorn que no compti per les properes eleccions i com acabi reduïnt personal i no hagi, abans, acomiadat part dels “seus” aixó acabarà com el rosari de l’aurora.

 8. 8 funcionari fins els Collons
  Juny 25, 2010 a les 9:21 am

  Companys!!
  Crec que ja és hora de saber què cobren aquests polítics per fer el que fan. Aquest tema mereix que la teva ploma afilada en tregui punta: http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/185734-el-ple-de-la-diputacio-aprova-una-retallada-del-8-del-sou-dels-carrecs-politics.html.
  En temps de crisi a nosaltres ja ens ha tocat el rebre… ells, però, s’abaixen el sou 1000 euros a l’any… de 100.000!!!… i dietes, i taxis, i desplaçaments…
  Això és una vergonya!!…

 9. 9 alicia
  Juny 28, 2010 a les 6:17 am

  Ha contestat ja l’alcalde? Penseu fer alguna cosa si no contesta? Els/les laborals us agrairíem que fessiu coses al respecte…!

 10. 10 ÀNIMS
  Juliol 16, 2010 a les 2:17 pm

  Gent, animeu-vos una mica a mantenir viu el Noi del Sucre! Resistiu!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


Comentaris recents

Juny 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

RSS Canal Sindical

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

A %d bloguers els agrada això: